Skoraj ne poznam človeka, ki ne bi imel rad jagod, se mi zdi ,da ta sočni sadež imajo vsi radi, kajti jagode imajo res ta dober okus, ki te popelje in bi jih pojedel koliko bi jih pač bilo. Spomnite se, ko ste nazadnje bili v vrtu in so dozorele jagode, kako ste jih z veseljem iskali, tiste rdeče, da ste jih pojedli. Ali pa da ste jagode kupili v trgovini in sem prepričana, da ste vse pojedli, nobena ni ostala v embalaži. To so jagode, dobre, sočne, sladke polne vitaminov.
Odločila sem se, da za praznik naredim tiramisu, ampak ne kar enega ampak jagodnega.
Zanj sem potrebovala:
- Jagode,
- Sladkor v prahu,
- Jogurt,
- Limona,
- Sir mascarpone,
- Sladka smetana
- Biskvitne kekse.
Če ste že kdaj delali to sladico, potem veste, da mora biti predvsem sončna in jagodni tiramisu je naj boljši veliko boljši kot navadni. Jaz ga obožujem, moj partner pa tudi. Nisem ga delala tokrat prvič, da bi se lovila, ker imamo doma jagode, sem ga tako začela kar pogosto delati, ker ga vsi v družini obožujemo. Vedno mi uspe in je tako dober, da ga takoj zmanjka. Včasih mi moja mama reče, naj tudi njej kaj prinesem, pa sem ga že tudi več naredila, pa smo ga vsega mi pojedli. Sedaj ko bodo jagode spet dozorele, bom tiramisu naredila samo za njiju dva, ker drugače, bo spet izginil.
Moji starši prav tako obožujejo vse kar jaz naredim in z veseljem pojedo. Tudi oni imajo doma jagode in mi jih včasih prinesejo, da kaj dobrega spečem. Obožujem peko, sprošča me, tako rada kaj pripravim, a le za družino, tako da če se ponesreči mi ni nerodno pred mojimi.
Vseeno jagodni tiramisu zmaga, od takrat, ko sem ga prvič naredila, je pri nas sladica na prvem mestu, pozimi ko ni jagod jih kupimo, poleti ko pa imamo jagode doma je tiramisu bolj pogosto, kot sladica po kosilu.