Kožni rak v naši družini me je zelo prestrašil

Že od nekdaj, oziroma od kar sem ugotovil, da se je v naši družini v preteklosti kar nekajkrat pojavil rak, oziroma rakava obolenja pri družinskih članih, me je ta bolezen vedno strašila, da bi prizadela koga izmed nas v bližnji družini. Tako pa so rakava obolenja že od nekdaj zelo zloglasna, saj vsako leto zahtevajo ogromno življenj, ker jih je težko zdraviti.

Kožni rak v naši družini me je zelo prestrašil

Kar nekajkrat pa je bil pri naših prednikih prisoten kožni rak, kateri pa je zelo nevaren, ker je koža naš največji organ, ter ima tako zelo veliko površino, da se začne širiti. To pa je tudi največji problem pri rakavih obolenjih, torej da se zelo hitro širijo, ter jih je nato čedalje težje zdraviti. Prav tako pa se lahko kožni rak kar težko opazi, oziroma zazna, kar pa me je nato še toliko bolj skrbelo.

Zato pa smo se z družino že tudi dvakrat odpravili do zdravnika na test. To pa se je zgodilo takrat, ko smo pri mami in pa pri moji starejši sestri opazili, da sta imele na roki znamenje, ki pa se je začelo skozi čas spreminjati, kar se tiče velikosti, oblike in pa barve. To pa je po navadi zelo pogost znak, da bi lahko to bil kožni rak. Zato pa smo se z vidika preventive odpravili k zdravniku, kjer pa je ta nato preveril, ali gre na temu znamenju za kakšne rakave celice, saj bi bilo nato še vedno zadosti zgodaj, da bi ukrepali. Na srečo pa se je pri obeh izkazalo, da je šlo za lažni alarm, ter ni bilo pri njima prav nič narobe, v smislu, da bi ju prizadel rak, kar pa je bila za nas zelo dobra novica, ter se nam je odvalil velik kamen iz srca. 

Še vedno pa dajemo na naše zdravje zelo velik poudarek, tako da se lahko čim bolje izognemo tveganju s tovrstnimi boleznimi. …

Zaradi njegovega nonota, so slušni aparati dobili večjo vrednost

S prijateljem sem bila zmenjena za kosilo, v času malice, saj sva nekako imela čas za malico v istem času, čeprav nisva delala v isti firmi.

Zaradi njegovega nonota, so slušni aparati dobili večjo vrednost

Res se zelo težko uskladimo s časom, a vendar se je pri nas v službi gužva ravno toliko malo umirila, da sem lahko uskočila pol ure prej, saj v popoldanskem času imava vsak svoje obveznosti. Prijatelja sva že iz osnovne šole in kljub temu, da nismo več po cele dneve skupaj, kot smo bili včasih, se kljub preteklemu času, odkar se nismo videli, imamo kar dosti za povedati. Tako sva se dobila v restavraciji, ki nama je bila obema nekako na sredi poti, pa tudi hrano imajo zelo dobro, po ugodni ceni. Tako sva najprej na hitro preletela meni, ter si izbrala vsak svoje kosilo. Nato pa se je začel pogovor, kjer mi je zaupal, da je v resnici zamenjal službo in da je sedaj vodja marketinga. ko sem ga vprašala, kaj prodaja, mi je povedal, da so to slušni aparati, ki so boljši ravno po temu, da imajo boljšo baterijo in še nekaj novitet, ki jih sama nisem poznala, saj so bili slušni aparati zame še neznanka. Res nisem imela nobenih izkušenj z njimi in niti nisem nobenega poznala, ki bi nosil slušni aparat. Tudi moji doma, trkam na les, še nimajo kakršnih podobnih znakov, da bi bila potreba po takšnih dodatkih.

Tako mi je povedal, da se je tudi sam moral kar dosti naučiti o slušnih aparatih, kljub temu, da ga njegov nono nosi že kar nekaj let. Ko mu je predlagal ta slušni aparat, ki ga imajo na firmi, pa mu je tudi njegov nono potrdil, da je zelo zadovoljen z njim, kot z tistim prejšnjim.

Zato toliko bolje verjame v to firmo in artikle ki jih prodaja, hkrati pa so mu slušni aparati tudi zelo prirasli k srcu, saj verjame, da je to kakovosten izdelke, ki pa lahko bistveno izboljša življenje osebam, ki imajo vsakršne težave s sluhom.…